E-fatura ve e-arşiv, geleneksel olarak kağıt üzerinde ıslak imzalı ve kaşeli kesilen faturaların artık dijital ortamda aynı güvenlik ve yasal çerçevede uygulamaya konulmuş hali olduğunu herkes tarafından bilinmektedir.
e-arşiv ve e-fatura sürecine geçilmeden önce de bilgisayar üzerinden faturalar hazırlanıp ama kağıda basılıyordu. Bu süreçte kullanılan kağıt, mürekkep, zaman gibi kavramlar ve de devletin kesilen faturalardan anında haberdar olması sürecinin e-arşiv portal tarafından takip edilmesidir.
e-arşiv ve e-fatura portalına geçilmeden önce Türk Ticaret Kanununa göre yasal olarak 10 yıl saklanması gereken faturalar kağıt ortamda arşivlenip saklanması gerekiyordu. Bu durum bir arşivleme sistemi oluşturulmasını gerektiriyordu. Arşivleme masrafları ayrıca bir zorunluluk bazı firmalar için ciddi rakamlara ulaşıyordu.
Gelir İdaresi Başkanlığı’nca (GİB) resmi ve tam şekli ile ‘e-Fatura’ ve ‘e-Arşiv’ adı verilen ve birbirini tamamlayan iki uygulamanın yürürlüğe girmesinden sonra sisteme dahil olan tüm firmalar zaten bilgisayar ortamında ürettikleri faturaları karşı tarafa yine elektronik e-arşiv portalı üzerinden iletilebilmektedir.
E-fatura E-arşiv Nedir, Eticarette Kullanımı
E-fatura, ticaretteki fiziki olarak kesilen faturanın elektronik ortamda kesilmesidir. Yasal olarak aynı işlevsel özelliklere sahiptir. Yani resmi geçerliği vardır. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kağıt faturanın yerine konulan faturadır. e-fatura kesildiğinde yasal olarak ve usulen kağıt fatura kesilmesine gerek yoktur. Çünkü e-fatura yine e-fatura kullananan firmalara kesildiği için firmalar kendilerine elektronik sistem üzerinden fatura kesildiğinin bilirler.
e-fatura ve e-arşiv faturaların basılmasına gerek olmadığı için firmaların kırtasiye ve bürorkasi işleri oldukça azalmaktadır.
e-fatura ve e-arşiv faturaların kesilmesi mekan bağımlılığının ortadan kalkmış olması E-Ticaret firmaları için büyük bir avantajdır. Firma yetkileri alıp sattıkları ürünlerle ilgili faturaları mobil uygulamalardan kesebilmektedirler.
Fatura nedir
E-fatura GİB (Gelir İdaresi Başkanlğı) portalı https://e-arşivportaltest.e-fatura.gov.tr/login.jsp ve özel entegratör firma yazılımları aracılığı ile kesilen faturalardır. Ticarette kullanılan fatura ve irsaliyeli faturanın dijital hali olan e-fatura ve e-arşiv faturalarının mali mühür temin edildikten sonra kesilmiş halidir. Yani e-arşiv fatura ve e-fatura kesmek isteyen firmalar sistem üzerinden GİB’e müracaat ederek mali mühür almaları gerekmektedir.
Şirketlerin mali mühür alabilmesi için anonim, limitet ve diğer şirketlerde şirketin vergi numarası üzerinden işlemler yürütülürken şahıs şirketlerinde e-fatura ve e-arşiv faturasına geçmek istenildiğinde şahısların dijital imza aldıktan sonra e-arşiv fatura ve e-faturaya geçebilirler.
E-Ticarette, e-arşiv fatura ve e-fatura kullanımının sebeplerini ve avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz.
- ✓ E-Ticaret cirosu belirli bir rakama ulaşmış firmalar e-fatura ve e-arşiv faturaya geçmek durumundalar,
- ✓ E-Ticarette satış cirosu belirli bir rakama ulaşmamış olsa bile günlük kestiği fatura adedi çok olan firmaların kırtasiye masraflarını kısmak için,
- ✓ E-Ticaret yapan firmaların E-Ticaretin doğası olarak mekana bağımlığı ortadan kaldırmak için e-arşiv fatura ve e-faturaya geçiş avantajları,
- ✓ Bir çok firma fiziki fatura kesilmesi yerine daha çevreci davranmak istemektedirler.
- ✓ E-Ticaret yapan firmalar müşterilerin faturalarını yasal olarak 10 yıl saklamak durumundadırlar. Ancak günlük kesilen çok yüksek adetli faturaları fiziken bir nüshasını saklamak büyük arşiv odalarına, ulaşmak için uzmanlara ve zamana ihtiyaç vardır. Ancak e-arşiv fatura ve e-fatura sayesinde depolama ve erişme maliyetlerinden kurtulurlar.
- ✓ e-arşiv fatura ve e-fatura kullanımının e-mail kullanımı gibi kolay olması yetkili muhasebeciler dışında da kolay kullanım avantajları sağlamaktadır.
- ✓ e-arşiv fatura ve e-fatura muhasebe sistem ve süreçlerini kolaylaştırmaktadır.
E-Fatura ve E-arşiv Arasındaki Farklar?
E-arşiv ve e-arşiv fatura yada e-fatura arasındaki farklar aslında kullanıcılar tarafından biliniyor olsa bile ilk defa ticarete başlayacaklar, konu ile ilgisi az olanlar ve bazı E-Ticaret müşterileri tarafından bilinmemektedir. Aslında haksız da sayılmazlar. Çünkü teknik olarak fatura kesmenin dijital isimleri birbirlerine yakın olup, günlük söylemlerde birbirinin yerine de kullanıldığı görülmektedir.
E-arşiv fatura ile e-fatura aslında her ikisi de faturadır. Peki arasındaki fark nedir?
E-arşiv veya e-arşiv fatura: elektronik fatura sistemine geçmemiş firmalar ve şahsi alışverişlerde kullanılan dijital faturadır. Yani vergi numarası olmayanlara kesilen klasik muhasebe sistemindeki fatura, yazarkasa fişi, alındı makbuzu, müstahsil makbuzu gibi durumlara karşılık gelen faturadır.
E-fatura ise: Vergi numarası olup e-fatura sistemine geçmiş vergi veren işletmelere kesilen dijital faturadır.
E-Fatura nasıl kesilir?
E-fatura ve e-arşiv Fatura kesmek aslında günümüzde kullanılan muhasebe sistemlerinde kullanılan fatura kesim sistemi ile aynıdır. Tek farkı e-fatura kesme işlemi yapılacağı zaman karşıdaki firmaların e-fatura sistemine dahil olup olmadığının kontrolü ile alakalıdır.
Zaten bütün mükellefler yaptıkları her satış için fatura düzenledikleri için fatura keseceği firmanın GİB sorgulaması yapıldıktan sonra kesilir. Bunun için sistemin zaten entegre edilmiş olması şarttır.
E-Fatura Kimler için Zorunludur
22 Ocak 2022 tarihli ve 31727 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan tebliğde e-fatura ve e-arşiv faturaya geçiş süreci hızlandırılmaya, limitler düşürülmeye devam etmektedir. Burada E-Ticaret yapan şirketlerin e-fatura geçiş ve e-arşiv faturaya geçiş süreçlerini ele almaya gayret edeceğiz çünkü e-fatura ve e-arşiv fatura süreci devletin mali sistemler üzerinden dönüşümünün çok büyük bir parçası olduğu için makalenin sınırlarını oldukça zorlayacaktır.
- ✓ e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olup internet üzerinden mal ve hizmet satışı yapanlar sevk edilen malın yanında elektronik ortamda sorgulanmasına, görüntülenmesine, doğrulanmasına imkan veren bilgileri barındıran özel kodlu belgenin kağıt çıktısını bulundurabileceklerdir.
- ✓ e-arşiv fatura uygulamasına dahil olanlar irsaliyelerini de başkanlıkça belirlenen seçeneklerde kullanabileceklerdir.
E-Ticaret siteleri için e-Arşiv ve e-Fatura zorunluluğu var mı?
2018, 2019 veya 2020 hesap dönemleri için 5 Milyon TL, 2021 hesap dönemi için 4 Milyon TL, 2022 veya müteakip hesap dönemleri için 3 Milyon TL ve üzeri olan mükelleflerde e-Arşiv uygulamasına geçme zorunluluğu bulunuyor. E-Arşiv uygulamasına geçebilmek için e-Fatura uygulamasına da geçme zorunluluğu bulunuyor. Dolayısı ile 5 Milyon TL’den fazla cirosu olan E-Ticaret sitelerinin her iki uygulamaya birlikte geçmeleri gerekiyor.
E-Arşiv ve e-Fatura uygulamasına geçiş yapan E-Ticaret siteleri böylelikle kendilerinde kalan fatura nüshalarını elektronik olarak saklayabilme imkanına kavuşmuş oluyorlar. Aynı zamanda talep eden müşterilerinin faturalarını da e-posta ile gönderebiliyorlar.
E-Ticarette e-Fatura kesmek zorunlu mudur?
E-Ticarette e-Fatura kesme şartı yoktur. E-Ticaret yapanlar yaptıkları satışlarda faturalarını klasik usulle kesebilirler. Ancak bilindiği ve tahmin edildiği üzere E-Ticaret kapsamında bu işleri yürütmek daha külfetlidir.
Diğer taraftan yıllık cirosu 5 milyon TL’den daha fazla olan E-Ticaret firmalarının e-Fatura kesme işlemi yasal bir zorunluluktur. 5 Milyon TL’nin altında yıllık ciroya sahip olan firmalar ise böyle bir zorunluluk olmasa da kendi tercihleri doğrultusunda e-Faturaya geçiş yapabilirler.
E-Ticaret siteleri veya konvansiyonel mağazaların internet üzerinden satış yapmaları durumunda kestikleri e-fatura veya e-arşiv faturalarında dikkat edilmesi gereken bir diğer durum ise-faturaların üzerinde “Bu satış internet üzerinden yapılmıştır” ibaresinin bulunması gerekmektedir.
İnternetten Satış Yapanlar Nasıl e-Fatura Keser?
E-Ticaret siteleri internet üzerinden yapılan her satış için fatura düzenlemek durumundadır. E-Ticaret firmaları çoğunlukla farklı satış kanalları üzerinden satış yaptıklarından öncelikle e-fatura ve e-arşiv fatura sistemine geçmek istiyorlarsa tek panel yönetim sistemine geçmeleri tavsiye edilir. Çünkü her bir satışın hangi kanaldan geldiği hangi, siparişinin hazırlanarak faturasının düzenlenip düzenlenmediği konusunu takip etmek belirli bir süre sonra zorlaşabilir.
E-Fatura sayesinde ürünün satışıyla faturanın kesilmesi neredeyse eş zamanlı olarak gerçekleşebilir. Belirli bir seviyede veya proticaret gibi profesyonel E-Ticaret altyapısına sahip E-Ticaret platformlarında entegrasyonlar sayesinde “satış onayından” itibaren e-fatura, e-arşiv fatura işlemleri dahil süreç başlamıştır denilebilir.
E-Ticaret e-Fatura Entegrasyonu Nasıl Yapılır?
E-Ticaret siteleri mevcut sistemleri ile e-fatura entegrasyon işlemlerini otomotize edebilirler. Bu işlem genel olarak GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) tarafından belirlenen belirli yasal şartları sağlayan entegratörler tarafından sağlanır.
E-Ticaret altyapısını e-fatura sistemi ele entegre etmek isteyen firmalar XML entegrasyonu ile yaparlar. Aslında yapılan işlem sahip olduğunuz E-Ticaret platformunun ara yüzünde yapılıyor gibi görünse de arka tarafta GİB sisteminde yapılmaktadır.
E-Ticarette Sanal POS ile nasıl kullanılacak?
E-Ticaret siteleri olmak üzere, bayi ağına sahip şirketler tahsilat işlemlerini Sanal POS (vPOS) üzerinden gerçekleştiriyor. E-Arşiv ve e-Fatura’ya geçen, Sanal POS kullanıcısı olan şirketlerin ödeme ve tahsilat sistemleri gerekli entegrasyonun yapılması ile sorunsuz olarak çalışabililer.
E-Ticaret firması e-fatura sisteminde ise, müşterisi de e-fatura sisteminde ise işlem faturası GİB üzerinden müşteri firmanın e-posta kutusuna iletilir. Eğer müşteri e-fatura sisteminde değil ise faturasını e-posta olarak almak isteyip istemediği onayı alınır. İsteyenlere e-posta olarak isteyene de kağıt olarak ürün ile birlikte gönderilir.
E-faturanın ve e-arşiv faturanın Avantajları Nelerdir?
E-arşiv e-faturanın avantajları nelerdir denildiğinde çevrecilikten, arşivleme güvenliğine varıncaya kadar bir çok avantajlarından bahsedilebilir. Ancak burada belli başlı avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz.
- ✓ E-fatura ve e-arşiv fatura işlemlerinin en önemli avantajı hızdır. Elle yazılan veya bilgisayarda yazdırılıp sonra imza kaşe yapılan faturalara göre oldukça hızlıdır. Eski usulde-fatura düzenlediğinizi ve günde yüklü adetlerde-fatura düzenlediğinizi tasavvur edin. Sürekli kaşe imza kaşe imza. Yine aynı sebepten dolayı
- ✓ E-arşiv fatura ve e-fatura düşük maliyetlidir. Kağıt masrafı, mürekkep masrafı, ekipman masrafı günümüz rakamları ile düşünüldüğünde inanılmaz boyutlardadır. Bu masraflara günlük adet olarak yüksek sayıda fatura kesen firmaların Arşiv deposu masraflarını, eleman masraflarını da eklemek gerekir. Başlangıç müracaat masraflarını saymaz isek tek masrafı internet bağlantısıdır.
- ✓ Ödeme süreçleri ve takiplerinin kolaylaştırılması. Özellikle e-fatura düzenlendiğinde e-fatura muhatabı firmalar anında kendilerine-fatura kesildiğini öğrendikleri için finansal planlama yapabilirler. Zaten E-Ticarette ödeme sistemlerinde kesilen e-fatura veya e-arşiv fatura işlem kolaylığından ibarettir.
- ✓ Muhasebe işlemlerini kolaylaştırır. e-fatura ve e-arşiv faturalar elektronik ortamda ve entegre sistemlerle düzenlendiği için özellikle hesap hataları, defterlere işleme süreçleri, raporlama süreçleri gibi pek çok konuda kolaylıklar getirmektedir.
- ✓ E-fatura ve e-arşiv faturaların muhafazasının sağlamlığı sayesinde artık geriye dönük arşivde-fatura arama derdi son bulmuştur. Büyük firmalarda sıklıkla görülen “arşivden fatura çıkarma günleri” sona ermiştir.
- ✓ E-fatura ve e-arşiv fatura çevre dostudur. Proticaretin de üzerinde titizlikle durduğu çevreye uyumluluk konusunda en iyi örneklerden birisidir e-fatura ve e-arşiv fatura. Kağıt kullanımı için kesilen ağaçlar doğada kalsın.
E-fatura Başvurusu Nasıl Yapılır?
E-fatura ve e-arşiv faturaya adım adım geçiş süreci
- ✓ E-faturaya geçiş için GİB başvurusu yapılır.
- ✓ Mali mühür için GİB’e bir ödeme yapılır. Müracaat yapıldıktan sonra mali mühür alınır. Sonrasında GİB e-fatura talebinizi onaylayacaktır.
- ✓ https://portal.e-fatura.gov.tr/e-faturabasvuru / adresindeki e-fatura başvuru formlarını doldurup onaylamaları gerekmektedir.
- ✓ E-Fatura Uygulaması Başvuru Formu ve Taahhütnamesi’ den çıktı alınarak mükellef tarafından imzalanacaktır. İmzalı e-Fatura Uygulaması Başvuru Formu ve Taahhütnamesi ekinde imza sirkülerinin aslı veya noter onaylı örneği ile birlikte Kamu Sertifikasyon Merkezi TÜBİTAK Yerleşkesi P.K. 74, Gebze 41470 Kocaeli adresine gönderilecektir.
- ✓ Ortalama olarak iki üç gün içerisinde mali mührünüz size ulaşır. Mali mühür başlangıç aşamasında kullanılır diğer aşamalarda kullanım gerektirmez.
- ✓ Mali mührünüz ile e-fatura sistemine giriş yapabilirsiniz. Bu aşamada bir entegratör ile de çalışabilirsiniz. Aracı hizmet sağlayıcı ile çalışıyorsanız hizmet fiyatları konusunda araştırma yapmanız tavsiye edilir.
E-arşiv, e-arşiv Fatura Başvuru
E-arşiv fatura , e-fatura ticaretteki fatura sisteminin dijital söylemi olduğu için süreçleri aynı şekilde işlemektedir. Ancak E-Ticaret firmalarının bazıları müşteri profilleri ve iş modellerine göre öncelik tanımlayarak ya e-arşiv faturaya da doğrudan e-faturaya geçmeyi tercih etmektedirler.
Teknik olarak her ikisinde de iş ve işlem süreçleri aynı işlemektedir. https://portal.e-fatura.gov.tr/e-faturabasvuru/ portalından e-faturaya geçiş müracaatı yada
https://portal.e-fatura.gov.tr/earsivPortalBasvuru/ portalından efarşiv faturaya müracaat edilebilir.
E-Arşiv, E-Arşiv Fatura Başvuru Belgeleri Nelerdir?
Gerekli belgeler ise kurumsal kimliği ve yetkiyi belirleyecek belgelerdir. Bunlar aşağıdaki gibidir.
- ✓ Vergi no
- ✓ TC. Kimlik no
- ✓ Yararlanma yöntemi
- ✓ İş telefonu, adresi
- ✓ e-posta adresi, yasal merkezi gibi bilgiler doldurulup talepte bulunulur. Bu süreç çoğunlukla muhasebe sisteminin bir parçası olduğu için muhasebeciler ve aracı entegratörler tarafından yürütülmektedir.
E-Fatura Doğrulama Nedir?
https://ebelge.gib.gov.tr/e-arşivsorgula.html adresinden e-arşiv uygulaması kapsamında düzenlenip düzenlenmediğinin sorgulandığı portal ekranıdır. Bu uygulamada e-arşiv uygulamasına kayıtlı mükellefler listesi bulunmaktadır.
Yapılması gereken işlem yada doğrulama yapmaya giriş için, faturayı düzenleyen mükellefe ait vergi kimlik nosunu / sahıs firması ise TC kimlik nosunu doğru girmelidir.
E-Fatura Oluştururken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar Nelerdir?
e-fatura ve e-arşiv Fatura düzenlenirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.
Birincisi e-faturanın karşılıklı oluşudur. Yani e-fatura kesilecekse karşıdaki firma da e-faturaya geçmiş olmalıdır. aksi halde e-arşiv fatura kesmek durumundadır.
İkincisi muhafaza ve ibraz yükümlülüğüdür. Ticaret kanunu ve Vergi Usul kanununa göre göre kesilen faturanın tüm şekil şartları (faturanın bütünlüğü, isbat değeri, ibraz edilmesi, yasal saklama süresi ) gibi konuları garanti altına alacak mali mühürünün bulunması gerekmektedir.
Üçüncüsü Arşivleme sürecidir. Nasıl ki fiziki faturalar yasal olarak arşivleniyorsa GİB başkalığı veya yetki verdiği kurumlar bu faturaları yasal olarak saklamak gerekli durumlarda ibraz etmek durumundadır.
Dördüncüsü e-faturanın reddi veya iptali durumu. Bu durum e-faturaya geçişin ilk yıllarında biraz daha sıkıntılı olsa bile şimdi GİB üzerinden kolayca yapılabilmektedir. Dolayısı ile-fatura redlerinde diğer muhasebe sistemleri ile ilgili işlemlerin de yapılmasına dikkat edilmelidir.
Beşincisi unvan ve nevi değişiklik bildirim süresi olan 15 güne dikkat edilmesi. Mali mühürlerin yenilenmesi.
Altıncısı ise durum kodlarında (ki genellikle hata bildirimlerinde karşımıza çıkar) bu kodlarla karşılaşıldığında ne yapılacağının iyi takip edilip sonuç alınması. Özellikle günlük fatura kesim adedi yüksek olan firmalarda fatura atlama durumu oluşabilir bu hususa dikkat edilmesi tavsiye edilir.
E-Fatura Reddi Nedir?
E-Fatura iptal işlemlerinde 8 günlük sürenin tespiti e-faturanın alıcıya iletilme tarihinden itibaren başlar. İptal işlemi her durumda 8 günlük süre içinde yapılmalıdır. Alıcı veya satıcı tarafından başlatılacak iptal işlemi ve iptal işleminin onaylama/reddetme süreçlerinin detayları aşağıda açıklanmıştır.
https://portal.e-fatura.gov.tr/FaturaIptal e-Fatura için “İptal Talebi” oluşturulur. Aynı şekilde kendisine kesilen e-faturaya itiraz edenler de bu portalı kullanırlar. Bu portaldan kendilerine kesilen e-faturaları kabul ve red yapabilirler.
Unvan Değişikliği Bildirimi
E-fatura ve e-arşiv fatura uygulamasına kayıtlı kullanıcılar şirket unvanlarını değiştirmeleri durumunda yasal olarak 15 gün içerisindE-Ticaret Sicil Gazetesi ve yapılan unvan değişikliğini bildirir durum dilekçesi ile GİB’e müracaat ederler. GİB tarafından yeni unvan ve değişiklik onayı gelinceye kadar eski unvanları ile fatura kesmeye devam edebilirler. Yeni unvana ait mali mühür kullanımı için de müracaat edilmesi gerekir.
e-fatura ve e-arşiv Fatura kullanıcıları nevi değişikliğikleri (örneğin Ltd. den A.Ş’ye dönüştüklerinde) aynı usulü takip etmek durumundadırlar.
İhracat Yapanların E-Arşiv Kullanımı Nasıl Olmalıdır?
İhracat yapan firmalarının e-Arşiv kullanımına dair bazı rakamsal kısıtlamalar da bulunur. Yurt dışına yapılan ve toplam tutarı 10 bin TL ve üzeri olan her satış için e-Arşiv fatura düzenlenmesi zorunludur. Üstelik bu zorunluluk, söz konusu firma e-Fatura mükellefi olsun ya da olmasın geçerlidir.
e-fatura için Proticaret Altyapısı entegrasyonu var mı?
E-fatura altyapısı için, E-Ticaret altyapı sağlayıcıları ilgili yazılım firmaları ile işbirliği yaparlar. E-Ticaretin ekosistemi içerisinde e-fatura altyapısını sağlamış olurlar. Proticaret E-Ticaret alt yapısındaki köklü geçmişi ve proaktif kararları sayesinde e-fatura konusunda da kullanıcılarına kolay, esnek çözümler sunar.
e-arşiv için Proticaret Altyapısı entegrasyonu var mı?
E-arşiv konusunda da proticaret alt yapısı E-Ticaret ekosisteminin gerekliliklerine uygun olarak çözümler sunar. Proticaretin altyapısı güçlü entegrasyon yapıları sayesinde e-fatura ve e-arşiv faturasını tek tuşla ister mobil uygulamalar üzerinden isterse uzman uygulamalar üzerinden kesebilirsiniz.
Proticaret e-fatura ve e-arşiv faturaların tek tuşla sorunsuz ve yasal zaman içerisinde kesilmesini sağlayarak kağıt yığınları ile uğraşmak yerine işinize odaklanmanız için optimum çözümler sunar.
E-arşiv fatura veya e-fatura, XML yada EDİ (elektronik veri değişimi) formatları olan ve internet üzerinden iletilebilen XML, CSV veya EDİ gibi formatlarda olabilir. Yani e-faturalar web uygulamaları, sanal yazıcılar, sanal ağlar, e-postalar, FTP aracılığı ile iletilebilir, depolanabilirler PDF formatına çevrilebilirler. Bu süreçte aracı firmaların veya E-Ticaret alt yapı sağlayıcı firmaların yapması gereken gerekli entegrosyonları doğru sorunsuz çalışması sağlamaktan ibarettir.
Proticaret E-Ticaretin eko sistemine dahil olan hem ticari işlemler hem E-Ticaretin yasal süreçlerine ait entegrasyonlar konusundaki titizliği ve uygulamaları konusunda https://www.proticaret.org/xml-entegrasyonlari inceleyebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz ayrıca entegrasyonların nasıl uygulandığı, örneği konusunda https://www.proticaret.org/E-Ticaret-pazaryeri-entegrasyonlari-xml-entegrasyonu makalemize bakabilirsiniz.
Her sektör için özel hazırlanmış özgün ve responsive E-Ticaret temalar ile E-Ticaret paketleri, modül ve hizmetlerimiz için bize ulaşabilirsiniz.
0555 961 12 00
0850 430 50 50
info@proticaret.org
yolu ile bilgi alabilirsiniz.